Franchisen is in opkomst: ‘Er is in Nederland nog gigantisch veel ruimte voor’
In het horecamagazine ENTREE is een interview gepubliceerd met mr. A.W. Dolphijn over franchise.
De Beren, Anne&Max, New York Pizza, SLA en Copper Branch: franchisen is in opkomst. Sterker nog, volgens Alex Dolphijn van Ludwig & Van Dam franchiseadvocaten is er nog ‘gigantisch veel’ ruimte in Nederland. Er komen steeds meer Nederlandse formules – sommigen gaan zelfs over de grens – en ook vestigen buitenlandse formules zich in Nederland. Wat zijn de ontwikkelingen?
Zie hier het artikel: ENTREE – Franchisen is in opkomst: ‘Er is in Nederland nog gigantisch veel ruimte voor’
Ludwig & Van Dam advocaten, franchise juridisch advies.
Wilt u reageren? Mail dan naar dolphijn@ludwigvandam.nl

Andere berichten
Prognoses zijn geen garanties
Een franchisegever is niet verplicht om omzetprognoses te geven, maar ...
Geuroverlast bij exploitatie New York Pizza-franchisevestiging
Boven een New York Pizza-vestiging ervoeren appartementbewoners langdurige geuroverlast. In ...
Franchisenemer vist achter het net
Een franchisenemer die vermoedt dat zijn franchisegever belangrijke informatie ...
Ratten- en muizenplaag in franchisewinkel: geen excuus voor huurachterstand
De Rechtbank Midden-Nederland heeft op 2 september 2025 (ECLI:NL:RBMNE:2025:4959) in ...
Franchisebeurs 2025
Ook dit jaar waren wij vertegenwoordigd op de franchisebeurs. We ...
Franchisecontract: extra voorwaarden achteraf tellen niet
De Rechtbank Noord-Holland heeft op 3 september 2025 (ECLI:NL:RBNHO:2025:10009) een ...





