Interview in ENTREE Magazine – Heel veel ruimte voor franchise
In het horecamagazine ENTREE is een interview gepubliceerd met mr. A.W. Dolphijn over franchise.
Franchisen is in opkomst. Maar wat voor de één een veilige manier is om te ondernemen, voelt voor de ander als een keurslijf. Hoeveel vrijheid heb je als franchisenemer en waar liggen de kansen? Een gesprek met franchiseadvocaat Alex Dolphijn van Ludwig & Van Dam franchiseadvocaten over de voordelen en valkuilen: “Je kunt als franchisenemer niet te eigenwijs zijn.”
Wilt u reageren? Mail dan naar info@ludwigvandamadvocaten.nl
Andere berichten
Disclaimers tegen te rooskleurige omzetprognoses bij franchise
Het Gerechtshof Amsterdam oordeelde op 28 oktober 2025 (ECLI:NL:GHAMS:2025:3041) over ...
Onbetaalde huur en ondeugdelijke prognose bij franchise
De rechtbank Overijssel heeft op 31 oktober 2025, ECLI:NL:RBOVE:2025:6375, in ...
Prognoses zijn geen garanties
Een franchisegever is niet verplicht om omzetprognoses te geven, maar ...
Geuroverlast bij exploitatie New York Pizza-franchisevestiging
Boven een New York Pizza-vestiging ervoeren appartementbewoners langdurige geuroverlast. In ...
Franchisenemer vist achter het net
Een franchisenemer die vermoedt dat zijn franchisegever belangrijke informatie ...
Ratten- en muizenplaag in franchisewinkel: geen excuus voor huurachterstand
De Rechtbank Midden-Nederland heeft op 2 september 2025 (ECLI:NL:RBMNE:2025:4959) in ...






