Nieuw juridisch vakblad over franchise: Franchise & Recht informatiebron

Door Gepubliceerd Op: 24-07-2015Categorieën: Uitspraken & actualiteiten

Op 15 juli 2015 is de aftrap gegeven voor een nieuw juridisch tijdschrift over de juridische aspecten van franchise. Onder de naam van Franchise & Recht informatiebron wordt een nieuw tijdschrift uitgegeven door Franchise.nl.

De inhoud van Franchise & Recht wordt verzorgd door een netwerk van vooraanstaande juristen met specialistische kennis op het gebied van franchise. Voor het eerste nummer heeft de Vlaamse advocaat Marinus Vromans zijn ervaringen met de Belgische ‘Franchisewet’ uiteengezet en heeft Ludwig & Van Dam een jurisprudentie kroniek aangeleverd. Het tijdschrift wordt op papier aangeboden, maar zal ook integraal online te lezen zijn. Met name door de vele ontwikkelingen binnen de franchisepraktijk is een dergelijk platform haast onmisbaar voor praktijkjuristen en professionals die met franchise te maken hebben.

Actualiteit
Nederland telt ongeveer 740 formules en 32.000 franchisevestigingen, met een omzet van ruim 31 miljard euro. In 2014 is de politiek en het ministerie van Economische Zaken zich met de franchise-sector gaan bemoeien. In juni 2015 verscheen de consultatieversie van de Nederlandse Franchise Code (NFC), die is voorbereid door een afvaardiging van franchisegevers en -nemers. Het eindresultaat wordt op 3 september 2015 gepresenteerd aan de franchisesector. Gaat deze Franchise Code als zelfregulering straks tot voordeel strekken van de sector?

Deskundige redactie
De redactie van Franchise & Recht informatiebron wordt gevormd door mr. H.G.A.J. (Jeroen) Janssen, franchisejurist/consultant, Franchise Consultancy Services, mr.J.J.G. (Jan-Joris) Heling, manager juridische zaken Bart’s Retail B.V. en mr. Th.R. (Theodoor) Ludwig, franchise-advocaat Ludwig & Van Dam Advocaten. De redactie-juristen signaleren en becommentariëren relevante ontwikkelingen op franchisegebied en de daarmee samenhangende rechtsgebieden en nodigen juristen met specialistische kennis uit een bijdrage te leveren aan het blad.
Franchise & Recht informatiebron verschijnt ongeveer vier keer per jaar in een handzaam formaat met een prettig leesbare stijl. Overige informatie vindt u in het colofon van het tijdschrift (p.16). U kunt de eerste editie van het tijdschrift hier downloaden.

Abonnement
Alle informatie over het abonnement op dit tijdschrift kan worden verkregen via telefoonnummer +31(0)433256783 of per e-mail: redactiefr@franchise.nl.

U kunt de eerste editie van het tijdschrift hier downloaden: 

http://www.franchise.nl/Portals/0/F%26R_nr1_online.pdf

Andere berichten

Ludwig & Van Dam in Distrifood over de toekomst van zelfstandig supermarktondernemers

Inmiddels staat bij veel winkeliers het water echter aan de ...

Geen standstill-periode bij voorafgaande samenwerking op basis van dezelfde formule

De rechtbank Den Haag heeft op 29 december 2023, ECLI:NL:RBDHA:2023:20931, ...

Ga naar de bovenkant